Rapport fra NM Gutter-16

HABA sitt Gutter-16 lag deltok i NM i Bergen i helgen, og endte på 5. plass av 12 kvalifiserte lag. Her kommer en litt lengre rapport fra den opplevelsen. Med 3 99-spillere, 5 2000-spillere og en 2001-spiller så var vi blant de yngre lagene som var med. For Sandvika deltok også Ole Svendsen Strand og endte opp med bronse, så Haugesund satte sitt preg på mesterskapet.

_AHA6156

Første kampen var vår beste. Kongsberg ble slått 71-49 etter en skyteoppvisning av de sjeldne. Hele 13 trepoengere fant veien til kurven, noe som er ganske imponerende med tanke på at forsvaret var relativt bra og guttene er unge. Øystein Søndenå gjorde en helt rå kamp offensivt og imponerte alle som så kampen. Alle skudd gikk i, spesielt i viktige faser, og defensivt hadde han god kontroll på Kongsberg sin landslagsspiller Kristian Sjølund med smart forsvar. Joshua Jacobo var også veldig solid i denne kampen.

_AHA6195

I kamp to på fredag kveld var Gimle motstander. Det var etter hvert ingen tvil om at Haugesund var det beste laget, og det ble seier 93-65. Moro at Tijan Jack var tilbake for Gimle. Han gjorde en bra kamp. Mikal Gjerde var solid for Haugesund i denne kampen.

_AHA6254

Innsatsen fredag bar bud om at noe stort kunne være på gang, men kvartfinalen mot 6te-seedede Asker gikk ikke etter planen. Asker hadde en stor spiller i midten av en god sone, og frykten for å tape spredde seg i Haugesunds-laget. Lagmoralen eller evnen til å slå tilbake var heller ikke helt som den burde når motstanden ble sterk, og forventningen om å følge opp den fantastiske skytingen fra fredag kveld førte dessverre til et relativt klart tap 61-72. Kanskje hadde både trenere og spillere begynt å se frem mot semifinalen og undervurderte motstanderen. Mikal Gjerde gjorde en bra kamp offensivt med 34 poeng. Asker viste senere gode takter i semifinalen, og vi fikk sett at vi hadde tapt mot en meget god motstander.

_AHA6189

Dermed bar det ut i plasseringskamper. Kampen mot Oppsal svingte veldig. Vi løp inn en stor ledelse tidlig, anført av en kvikk Mikal Gjerde. Men Oppsal var godt coachet, og flinke på returer og spiste opp forspranget sakte men sikkert. Siste minuttet ble høydramatisk. Oppsal ledet 51-55 da Jakob Halvorsen ble feilet på et trepoengsskudd og fikk tre straffer. Han traff de to første, og bommet den siste. En våken Erlend Lokna snappet returen og ble igjen feilet, hvorpå han satte to straffer som utlignet ledelsen. En god retur og en Mikal Gjerde i supertempo gjorde susen, og med 10 sekunder igjen gikk Haba igjen opp i ledelsen og vant 56-55. En morsom seier.

_AHA6390

I kampen om 5. plassen ble Kongsberg igjen motstander. Det så ut til at Haba hadde kontroll, men da Erlend Lokna tråkket over, og flere spillere fikk feilproblemer holdt seieren på å ryke i siste sekund, men Øystein Søndenå brukte all sin kløkt og blokket Kongsberg sitt siste skuddforsøk da tiden rant ut, til en 2-poengsseier og dermed 5. plass. Plasseringskamper er ikke alltid det mest motiverende når man føler man hadde mer inne, så to seire her står det respekt av.

_AHA6910

Mikal Gjerde kom på turneringens all-starlag, og var etter alt å dømme turneringens toppscorer med et poengsnitt rett over 30 poeng per kamp. Ellers var Øystein Søndenås utrolige kamp på fredag noe både vi og han kommer til å huske lenge.

Ellers har vi i alle fall underholdt godt hele helgen og får med oss masse verdifull erfaring hjem igjen. Takk for turen!

Tags:  ,